SCOALA Frasinet Calarasi

Ești aici: Acasa Scoala Cine suntem

Cine suntem?

        SCURT ISTORIC

     Comuna Frasinet este situata in partea de N-V a judetului Calarasi: la N- comuna Valea Argovei, la S – comuna Manastirea, la V-comuna Curcani, la E-comunele Ulmu si Lupsanu.  Comuna Frasinet se compune din sase sate: Frasinet, Danesti, Frasinetu-de-Jos, Luptatori, Tariceni si Curatesti. Satul Frasinet este resedinta de comuna. Suprafata comunei este de 8033 ha intra si extravilan.

     Frasinet si-a luat numele de la o padurice de frasini existenta in apropierea vetrei satului. 

   Constructia scolii a inceput in anul 1905, la inceput a functionat cu clasele I-IV simultan, iar mai tarziu, in anul 1972 s-a construit scoala propriu-zisa, functionand si clasele V-VIII. Localul este asezat pe soseaua judeteana care leaga Manastirea de Lehliu-Gara

    In unitatea noastra scolara au p.redat profesori ca: Smarandache Stefan (matematica, autor de manuale), Hutu Ovidiu-Doinel ( biologie, autor de manuale), Doina Saiciuc (lb. Romana, reprezentant O.N.U.), Costache Aurian (lb. Romana, functionar MEN), Zaturetlki Neacsa  (lb. Franceza, ROMPRES, poeta), Bartha Genoveva (lb. Romana-lb. Franceza, translator Parlamentul European).

Abonati-va la newsletter si veti fi la curent cu ultimele stiri.

Mesaj rapid


Articole postate recent

Prev Next

Planul de masuri pentru sezonu…

SCOALA GIMNAZIALA NR.1 FRASINET PLAN DE MASURI PENTRU SEZONUL DE IARNA 20...

Celebrare 164 ani Mihai Emines…

{gallery}MihaiEminescu{/gallery}

Viziunea scolii

,,Scoala Gimnaziala Nr.1 Frasinet este o scoala in slujba comunitatii, avan...

Online acum

Avem 14 vizitatori și niciun membru online